Berg Table bordlampe av Northern Lighting

(small)

Emner

Produktbeskrivelse

Gjennom lampen Berg uttrykker designer Gerhard Berg naturens formrikdom og naturens uregelmessigheter.

Med lampeserien Berg ønsker designer Gerhard Berg å uttrykke naturens uregelmessigheter og uendelige formvariasjoner.Lampen Berg er rektangulært prismeformet, og består av akrylelementer satt sammen i et komplekst, uregelmessig mønster, rikt på stemning, kontrast og dybde. Berg tar i bruk rette vinkler med kvadratisk bunnflate og rektangulær hovedform.

Denne formen brytes opp gjennom transparente, sandblåste og vertikalt dels sandblåste akrylelementer. I sum skaper dette et komplekst mønster innen den ytre formrammen. Akrylelementene er utformet i ulike høyder, er manuelt sandblåste, og er sammenføyd uregelmessig.

Designer: Gerhard Berg
Gerhard Berg (født 1927) er en av de mest markante designere og interiørarkitekter fra etterkrigstiden. Han fikk sin utdannelse på SHKS under Arne Korsmo, og som nyutdannet arbeidet han først for Ingemar Relling, vår tids mest suksessrike møbeldesigner.
Han var blant de første i Norge som formet stolskall i glassfiberarmert polyester, og var på denne måten med på å introdusere den såkalte organiske modernismen på 1950-tallet. Gerhard Berg markerte seg også som en pionér da han i 1959 innledet et samarbeid med Matthew Cooper som utover på 1960-tallet solgte hans modeller for Hareid Bruk i sin forretning Furniture International på Fifth Avenue i New York.

Small
Høyde: 23,5 cm
Bredde: 20 cm
Dybde: 20 cm
Netto vekt: 2,8 kg
Ledning: Transparent
Dimmer: Ja, på veggversjon (transparent)

Large
Høyde: 44 cm
Bredde: 24,3 cm
Dybde: 24,3 cm
Netto vekt: 8,7 kg
Ledning: Transparent
Dimmer: Ja, på veggversjon (transparent)