Info Kjøp

Bok: Nicolaus Widerberg av Nico Widerberg

Produktbeskrivelse

ISBN: 8273931080
Forlag: Labyrinth Press AS
Forfattere: Cecilie Malm Brundtland

Allerde som 27-åring vant Nico Widerberg sin første konkurranse om et monument av Thor Heyerdahl. Siden har den ungen arbeidsomme kunstneren etablert seg som en av våre viktige unge kunstnere med mange utstillinger og stor produksjon bak seg.

Nico Widerberg

Nico Widerberg

Se kunstnerprofil

NICO WIDERBERGS torsoer og svevende kropper og hoder har truffet en nerve hos det norske folk. Rundt i landets kommuner reises nå hans minnesmonument etter 22. juli. Han ville lage en skulptur over menneskene som manglet.

- Målet mitt er å skape styrke, kommunisere energi. Jeg forsøker å gi liv til noe som er dødt, og som springer til liv - som i en slags syklus. Jeg uttrykker meg gjennom det jeg gjør, og føler at andre føler noe gjennom det jeg gjør. I perioder føler jeg at det går tungt. Men jeg er stolt over å ha fått til noe i kraft av meg selv, ut fra at jeg har laget verdifulle ting; en slags tryllekunstner, kanskje? Du kan si jeg leter etter å finne det man leter etter. Jeg jobber mot et mål, men målet er ikke her og nå, men man blir jo alltid dømt for det som er her og nå, og ikke hva jeg kan bli. Alt er i en prosess.