Bagasje 6 - Alltid i flertall av Nico Widerberg

- Kunstmappen Bagasje av Nicolaus Widerberg og Lars Saabye Christensen

Kunstmappen Bagasje er det første samarbeidsprosjektet mellom Nicolaus Widerberg og Lars Saabye Christensen. Mappen har et opplag på 150 og består av 24 litografier, eller 12 produkter der hvert produkt består av et signert dikt av Lars Saabye Christensen og et signert litografi av Nicolaus Widerberg trykket ved Grafisk Steintrykk på bomullspapir. Bildene kan rammes inn hver for seg eller i samme ramme. Teksten er overført med dataprint på steinen med en laveringsbakgrunn i en svak bunnfarge hentet fra Widerbergs bilder. Alle bildene ligger i rekkefølge i en håndlaget mappe i skinn, papir og papp fra Julius & Ørenberg Bokbinderi AS i Oslo som er formgitt av Widerberg.

- Teksten og bildet kan stå for seg selv, men sammen beriker og synliggjør de hverandre. Da vi lanserte mappen fikk vi flere tilbakemeldinger på at publikum syntes tekst og bilde kastet lys på hverandre, men også inspirerte til å se tingene på to ulike måter, forteller kunstnerne.

- Du kan si at diktene mine er melankolske, noen vil kanskje oppfatte de som triste. Men det er temaer som gjelder alle. Bagasje er et begrep de fleste assosierer noe med. Det samme med tid, som er et annet stikkord. Jeg er også opptatt av formatet og rammen; ordene skal se fine ut der de står, sier Lars Saabye Christensen.

- Tekstene dine har en sørgelig klangbunn, og handler til dels om døden og en reise som er over. Mine bilder gir de rolige og mer tunge ordene energi. Man kan si at vi møtes i et rom, men synliggjør det på ulike måter. For meg har det også vært en god inspirasjon å få bilder utenfra; et rom inn fra siden, kommenterer Nico Widerberg.

Emner

Nico Widerberg

Nico Widerberg

Se kunstnerprofil

NICO WIDERBERG (f. 1960) er utdannet innen tegning, grafikk og skulptur ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, og studerte skulptur under Boge Berg ved Statens Kunstakademi. Etter debututstillingen på Galleri Albin Upp i Oslo i 1984 har han hatt en mengde separatutstillinger i prestisjetunge gallerier både her til lands og i utlandet. Han har hatt utstillinger i Kunstnerforbundet og Galleri Haaken i Oslo, Hå Gamle Prestegård på Jæren, Lillehammer Kunstmuseum og Henie- Onstad Kunstsenter på Høvikodden, University Gallery i Newcastle i England, og flere utstillinger i Galleri Christian Dam i København. I tillegg kommer deltakelse på mange kollektive utstillinger i inn- og utland.