Killing Fields II, red av Morten Viskum

Motivbeskrivelse

Morten Viskums nyeste serie Killing Fields er kun vist ved en kunstmesse i Shanghai. Vi er stolte over å kunne presentere ham i Norge og i Aktuell Kunst. Viskum har stor etterspørsel og prisene på hans kunst har økt de seneste årene. Dessverre er det mange som ikke har råd til å kjøpe originalverker av kunstneren. Etter mange forespørsler om å lage rimeligere kunst i opplag, har han nå trykket denne serien i et lavt opplag på 18. Serien består av tre ulike motiver som hvert er trykket i fire farger; rødt, svart, grønt og lilla. Bildene 1-9 selges kun i serier, mens de som er nummerert 10-18 selges enkeltvis. Til sammen kan du velge mellom 12 ulike bilder. Bildene er laget i teknikken fotograveur hos eksperter i Danmark, der man lager en trykkplate hvor fotoet er gravert inn. En tradisjonell teknikk kombinert med det moderne digitale fotografiet. Trykkfargene er blandet for hånd, i de fargene Viskum ofte jobber i.

Morten Viskum

Morten Viskum

Se kunstnerprofil

MORTEN VISKUM regnes for å være en av våre mest ukonvensjonelle kunstnere. Etter seks år med veterinærstudier snudde Viskum på hælen og bestemte seg for å bli kunstner, og forandret med det samtidskunsten i Norge. Viskum ble et kjent navn etter at han i 1995 plasserte olivenglass med rottefostre i dagligvarebutikker rundt om i Norge. Siden den gang har Viskum vært forbundet med kontroversielle installasjoner og billedkunst; malerier skapt med en død hånd som pensel, skulpturer av seg selv - ofte i ulike politisk betente situasjoner - alt mens han driver Vestfossen Kunstlaboratorium, et visningssted for samtidskunst i Buskerud. Mannen som gikk rundt med munnbind for ikke å bli gjenkjent, har blitt en av våre mest kjente kunstnere som stadig fortsetter å engasjere.

Denne mannen har stilt ut døde rotter på olivenglass, hunde- og katte fostre på Norgesglass, korsfestet rotter, stjålet tusenvis av gravlys fra Vestre gravlund, gått med maske i mange år, iscenesatt seg selv som prest, vitenskapsmann og Jesus med et skrumpehode, og nesten daglig bruker han en død mannshånd som pensel.