The Duck av Martin Bradley

Martin Bradley

Martin Bradley

Se kunstnerprofil
Martin Bradley, f. 1931 i Hammersmith i London. Bor i Bruges, Belgia

- Slik jeg ser det er kunstens oppgave å forsyne menneskeheten med det håp og mot som trenges for å møte alle livets vanskeligheter. Skal man peke på ett grunntema i min kunst må det være gleden i tilværelsen. Det er bare gleden som avgjør hvordan vi opplever skillet mellom vår og vinter. Og glede er den mest uforklarlige gaven noen kan ta imot.

I et intervju med Bill Hopkins beskrives Martin Bradley som maleren som var dømt til å male. Hans livshistorie er fascinerende om barnevernsgutten som ble adoptert av sin biologiske far, men reiste verden rundt. Han er en av få britiske malere etter Francis Bacon som har vakt kritikernes interesse over hele Europa, og da spesielt i Frankrike hvor han tilbringer mye av sin tid. Flere utstillinger i Europa, USA, Sør-Amerika, Japan og Hong Kong har gjort han til den mest utstilte britiske kunstneren i utlandet gjennom 1970-og 1980-tallet.

I tillegg er han nok den mest språkmektige kunstneren i verden i dag, og snakker kinesisk, japansk, tibetansk, nepalsk, hindi, fransk, spansk, italiensk og gresk. Bradleys bilder er en fusjon av Miro, Paul Kleee og COBRAS malerier. Hans kunst stiller også i samme gate som Corneille: Surrealistiske, fargesterke historier som skaper mer undring enn svar i et naivt, dekorativt formspråk.

My painting tends to evoke the essence of an object, an emotion real or imaginery. For me the world is composed of a long series of natural visions inextricably mixed with those of the imagination, and each picture that I make is a crystallisation of these experiences suspended in the long corridor of time.
(Martin Bradley, Note, Gallery One, 1962)