Bok: Malerier etc. av Markus Brendmoe

Emner

Produktbeskrivelse

ISBN: 978-82-994352-2-3

Boken er gitt ut i forbindelse med utstillingen Markus Brendmoe: Noen Malerier på Galleri Brandstrup, Oslo. Mars 2007 og inneholder bilder av malerier etc og intervjuer med kunstneren.

Markus Brendmoe

Markus Brendmoe

Se kunstnerprofil

MARKUS BRENDMOE (f. 1961) har brukt Munchs Selvportrett med sigarett fra 1895 som et omdreiningspunkt for å utforske seg selv gjennom sine mange maleriske uttrykk. På Haugar i Tønsberg stiller han ut variasjonene på en 30 meter lang vegg fra 8. juni til september nå i sommer.

- Munch har vært tema for meg med ujevne mellomrom i 30 år, helt siden studiedagene. Munch og hans kunst er for mange kunstnere både en inspirasjon og en irritasjon. Det er flere gode eksempler på hvor ille det kan gå når noen tukler med Munch. Denne risikoen ville jeg også utsette meg for. Og da jeg i 2009 ble tilbudt separatutstilling på Stenersenmuseet, var valget av tema lett. En annen grunn: Jeg var snart 50 år og ville fortelle omgivelsene om at jeg fortsatt var her. Jeg hadde hatt en karriere som tok av med min store separatutstilling på Astrup Fearnley-museet da jeg var i begynnelsen av 30-årene, men ble innhentet av familieliv, regninger og trivialiteter som gjorde at jeg ikke fulgte opp denne voldsomme suksessen. Nå ville jeg vise at jeg fortsatt hadde noe å melde, at jeg fortsatt var her. Og hvis det skulle gå ille med Munch-utstillingen, tenkte jeg: Da fortsetter jeg det stille livet.