In the moment I av Marit Geraldine Bostad

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Motivbeskrivelse

Bildet må hentes hos galleri Fineart på Filipstad Brygge 2, 0252 Oslo, annen levering må avtales.

Kunstnerens egen kommentar


"In the Moment" ble til etter at jeg hadde et prosjekt som handlet om lyd. En spesifikk tematikk, bevisst la seg inspirere, avgrense. Gjennom mange dager, uker.

Derfor hadde jeg stort behov for å bare leke meg fritt etterpå. Det var som om jeg flyttet rundt på lekebrikker, spontant og ubevisst. Fargevalgene var like intuitive.

Som regel begrenser jeg paletten før jeg starter, men denne gang var alt åpent, carte blance. Gøy å sjonglere med så mange farger - men det krever stor tilstedeværelse. Derfor fikk maleriene tittelen "In the moment", en hyllest til å fortape seg fullt og helt i øyeblikket. Uten en plan på forhånd. Begge maleriene er malt samtidig. De kan høre sammen men like fritt som sin opprinnelse - så kan se plukkes fra hverandre, stå alene. Skape en ny tilstedeværelse.

Marit Geraldine Bostad

Marit Geraldine Bostad

Se kunstnerprofil

Marit Geraldine Bostad bor i Horten, Vestfold. Hun har studio ute på den gamle nedlagte marinebasen Karljohansvern, omgitt av gamle historiske bygg og vakker natur. Der finner Bostad roen og inspirasjonen til sine abstrakte malerier. Hverdagen, det mellommennesklige og omgivelsene setter spor, og kan bli omformet og ladet med noe nytt og meningsfylt. Hva som blir utgangspunktet for et maleri kan variere, men observasjonen er ofte emosjonelt ladet. Hun sier selv at en samtale, et menneske, en stemning, en følelse - kan lagres. Det krever en egen tilstedeværelse å oversette denne informasjonen til et lerret. Alle har vi store harddisker å legge informasjon på, men det å finne tilbake til en følelse eller en stemning, krever at en faktisk har latt seg påvirke av selve utgangspunktet.