Dukkehode av Marianne Heske

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Marianne Heske har bedt kunstnere og håndverkere over hele verden lage avstøpninger av det originale hodet hun skapte etter å ha funnet et antikvarisk dukkehode på et Paris-loppemarked på 70-tallet. Hun ønsket en avstøpning i materiale typisk for deres kultur og land. Tilbake fikk hun hoder i edle tresorter så vel som blikkboksstrimler fra Kenya, smykkesteiner fra Zimbabwe, marmor fra Agra i India, krystall fra Norge og porselen fra Kina.
Hvert dukkehode er ca. 10 cm i høyden.
Det er laget flere forskjellige varianter av dukkehodene i forskjellige materialer, defor kan skulpturen du får levert avvike noe fra bildet

Marianne Heske

Marianne Heske

Se kunstnerprofil

MARIANNE HESKE (f. 1946) er en kunstner med stor internasjonal slagkraft og appell. Hun har gjennomført kunstnersamarbeid i land som Nepal, Kina, Zimbabwe og Sør-Afrika, likevel er det hennes oppvekst i den lille og nesten isolerte bygda Tafjord på Sunnmøre som har satt dypest spor i hennes kunst.

Samspillet mellom menneske og natur har vært et sentralt tema gjennom hele Heskes karriere. Hvordan naturkatastrofer stadig truer i bakgrunnen med å utslette alt det mennesket har strevet med å bygge opp. I sine videomalerier gjenforteller hun naturkatastrofen i abstrakte termer, kanskje den eneste måten man kan klare å hanskes med en så sterk og destruktiv opplevelse og kraft.