1984 & the marionettes av Magnus

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Silketrykk på Conqueroro Connosieur 300gsm papir

Kunstnerens egen kommentar

Globalt ser vi i dag paralleller til Orwells "1984" ned økende totalitarisme og overvåkning. Brudd på ytringsfriheten og menneskerettigheter er blitt vanlig. Bak en slik utvikling finner man marionettene -de som ukritisk utfører sine jobber, helt uten å stille etiske eller moralske spørsmål ved det de gjør. USA, Russland, Hviterussland og Kina er noen eksempler. Nasjonalt ser vi også en stadig økende overvåkning av våre veier, kontanter blir sjeldnere, og alt blir stadig mer sporbart. Er det slik vi vil ha det?

Emner

Magnus har bl.a. gjort street-art som figuren JOY i over 7 år. Med personaen Magnus, som er hans egentlige navn, tar kunstneren store steg inn i den etablerte kunstens verden.

Magnus er født og oppvekst i Bergen, og er utdannet både håndverker og grafiker. Som gatekunstner under pseudonymet JOY har han gitt ut nærmere 50 grafiske arbeider i tillegg til over 100 verk i gatene rundt om. Dette har ikke gått upåaktet hen, og det har blitt mange avisoppslag i tillegg til betydelige utsmykningsoppdrag for hoteller, sykehus, Forsvaret. Han har gjort TV-kulisser og flere gruppeutstillinger i tillegg til to store separatutstillinger.