In transit (norsk) av Magne Furuholmen

Grafisk verk og bok. In Transit er en omfattende presentasjon av Magne Furuholmens kunstnerskap fra tidlig 1990-tall og fram til i dag. Bokens store format og 400 sider dokumenterer alle hans mangeartede kunstprosjekter i full bredde. Kunstneren er for mange mest kjent gjennom sin musikk, men han har også i løpet av disse årene etablert seg som en av våre fremste billedkunstnere, med utstillinger verden over. Boken gir en omfattende presentasjon av alle hans store kunstprosjekter, og viser til fulle hans evne til å underlegge seg et bredere omfang av teknikker og sjangere. Gjennom et kronologisk forløp kan leseren følge Furuholmens kunstneriske utvikling, fra de tidlige arbeidene Traveller og Vulnerability og frem til det multimediale prosjektet Apparatjik m.m. Boken er forsynt med essays av en rekke kjente kunstteoretikere, eksempelvis Per Hovdenakk, Sune Nordgren, Mark Gisbourne, Selene Wendt, Richard Dyer og Ute Meta Bauer. Tekstene løfter frem utviklingstrekk i Furuholmens kunstnerskap, og leser verkene inn i en større sammenheng av samtidskunst.

Emner

Magne Furuholmen

Magne Furuholmen

Se kunstnerprofil

MAGNE FURUHOLMEN: - Et viktig akpekt for meg som kunstner er ikke å gi gode svar, men å stille de gode, åpne og kanskje upedagogiske spørsmålene, sier multikunstneren Magne Furuholmen.

Fire menn i dresser med speilmosaikk, gevir på hodet og gassmasker, som lager musikk de ikke liker og ikke kan, og med artistnavnet Apparatjik. Et seil til Kjell Inge Røkkes båt. En forseglet skulptur med tanker fra ungdom anno 2012 til fremtiden. Mannshøye krukker med engelske ord mikset som bokstavkjeks ut fra bokstaver i navnet til den som mottar krukken - lik et annerledes portrett. Bokstaver og former malt på blodige laken fra akuttmottaket på Rikshospitalet. Korthus fra resirkulert aluminium foran Fredssenteret og et rom kledd med beskyttende aluminiumsfolie over snø og is med titlene CLIMAX og ANTICLIMAX. Bilder av bokstaver og fragmentert tekst. Dukkeversjoner av Magne Furuholmen, portretter av ham slik andre ser ham, eller vil se ham, i et rom med Furuholmens stemme på hundre lydspor i installasjonen Mange Furuholmen Discussing Art with Himselves. Og de mer allment kjente prosjektene: TV2-programmet The Voice, en jobb som manager og et liv som plateartist med to soloalbum og pop-karriere i a-ha. Hvordan skal man definere Furuholmens landskap?