Blåtoneboulevardene av Magne Furuholmen

Boken består av originale tresnitt som er trykket direkte fra treplatene.

Denne bibliofilutgave er laget i 120 signerte og nummererte eksemplarer på 250 g Arches papir. Inkluderer fire originale tresnitt trykket spesielt for bibliofilutgaven.

Trykk: Jørund Sørensen Litografi og Boktrykkerverksted, Nøtterøy

Emner

Magne Furuholmen

Magne Furuholmen

Se kunstnerprofil

MAGNE FURUHOLMEN: - Et viktig akpekt for meg som kunstner er ikke å gi gode svar, men å stille de gode, åpne og kanskje upedagogiske spørsmålene, sier multikunstneren Magne Furuholmen.

Fire menn i dresser med speilmosaikk, gevir på hodet og gassmasker, som lager musikk de ikke liker og ikke kan, og med artistnavnet Apparatjik. Et seil til Kjell Inge Røkkes båt. En forseglet skulptur med tanker fra ungdom anno 2012 til fremtiden. Mannshøye krukker med engelske ord mikset som bokstavkjeks ut fra bokstaver i navnet til den som mottar krukken - lik et annerledes portrett. Bokstaver og former malt på blodige laken fra akuttmottaket på Rikshospitalet. Korthus fra resirkulert aluminium foran Fredssenteret og et rom kledd med beskyttende aluminiumsfolie over snø og is med titlene CLIMAX og ANTICLIMAX. Bilder av bokstaver og fragmentert tekst. Dukkeversjoner av Magne Furuholmen, portretter av ham slik andre ser ham, eller vil se ham, i et rom med Furuholmens stemme på hundre lydspor i installasjonen Mange Furuholmen Discussing Art with Himselves. Og de mer allment kjente prosjektene: TV2-programmet The Voice, en jobb som manager og et liv som plateartist med to soloalbum og pop-karriere i a-ha. Hvordan skal man definere Furuholmens landskap?