Greker av Magne Austad

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Kunstnerens egen kommentar

Bildet er trykket på Grafisk Steintrykk der de har et fantastisk fagmiljø. Her trykker jeg 1-2 ganger i året, og begynte for 8 år siden. Litografiet har sitt eget språk med utallige muligheter, og det er ikke noe poeng å reprodusere maleriene i en litoteknikk. Jeg må finne en egen nøkkel, og samtidig vise at det er mine bilder. Det krever tilstedeværelse. Igjen er jeg opptatt av lyset. I mine figurbilder er det typer jeg vil vise.

Emner

Magne Austad

Magne Austad

Se kunstnerprofil

Å finne akkurat den himmelfargen og det lyset jeg søker kan ta år og utallige penselstrøk, venting, tørking og nye forsøk. Mange tror jeg maler hus, men det er jo en misforståelse. Det er lyset som er essensen. Det er gjennom lyset historien fortelles, og skaper undring.

Maler og grafiker Magne Austad var på 70-tallet en av de opprinnelige i gruppen "kritisk realisme" som i en periode arbeidet med og var spesielt opptatt av tematikk og innhold. Austad benyttet seg den gang bla. av humor som verktøy til å formidle sitt eget sosiale engasjement. Mennesket i dialog med et gjennomregulert og moderne samfunn kan sies å ha fulgt verkene til Magne Austad.