Info Kjøp

Himmel og Hav av Lise Simonnæs

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Målene på boksen er 32 x 8 x 30 (HxDxB)

Kunstnerens egen kommentar

Pleksiglassboksene mine består av flere lag: Ett eller to lag gjennomskinnelig silkeduk, malt med akryl som er plassert med luft mellom, foran en bakgrunn bestående av en MDF-plate. Silkeduken er spent opp på pleksiglassrammer for å få utnyttet det transparente lyset maksimalt. Ved å arbeide med flere gjennomskinnelige lag prøver jeg å oppnå en litt undrende stemning, hvor man ikke opplever alt med en gang. Ved å "gå" inn i bildet kan man oppdage flere elementer. Det drømmende, undrende og fabulerende har alltid opptatt meg, og ligger som bakgrunn for mitt uttrykk. Boksene kan sammenlignes med scener eller egne rom. Jeg prøver å oppnå en stemning preget av ro, men samtidig vekke nysgjerrighet hos tilskueren.

Lise Simonnæs

Lise Simonnæs

Se kunstnerprofil
Lise Simonnæs f. 1956 i Bergen

- Jeg liker denne magiske, nesten surrealistiske verdenen. Jeg er også fascinert av vann, og figurene er i et grenseland mellom det svevende og flytende. Det er indre bilder. Jeg skjønner at folk kan finne bildene mine litt dystre eller skumle. Det er ikke bevisst fra min side, men jeg har nok en dragning mot det mystiske og mytiske. Poesi er også et stikkord. Jeg leter etter en stemning eller klang. Jeg vil finne roen og stillheten i en vektløs tilstand. Tilstanden kan sammenlignes med å sove samtidig som man er våken. Jeg har fra jeg var liten likt å jobbe med bitte små pensler i et nitidig nøyaktig uttrykk. Det blir en slags meditasjon.

Lise Simonnæs (født 1956) er en betydelig samtidskunstner. Hun har arbeidet som billedkunstner siden 1982, med blant annet utsmykninger til Oseberg B og C plattformene og Gullfaks B og C, Bergen og Kragerø Rådhus, diverse skoler, sykehus samt Sund og Fana kirke. Hun har deltatt på kollektivutstillinger som Høstutstillingen, Kunsthåndverkernes Årsmønstring, Vestlandsutstillingen, samt utstillinger i blant annet Slovakia og Frankrike.

- Jeg arbeider med flere lag i bildene mine. Ett eller to lag gjennomskinnelig silkeduk malt med akryl foran en bakrgrunn av papir eller MDF, malt med akryl. Silkeduken er spent opp på plexiglassrammer for å få utnyttet det transperante lyset maximalt. Ved å arbeide med flere gjennomskinnelige lag prøver jeg å oppnå en innenfor, bakenfor, litt undrende stemning. Hvor man ikke opplever alt med en gang, men ved å gå inn i bildet oppdage flere elementer. Det drømmende undrende og fabulerende har alltid opptatt meg og ligger som bakgrunn for mitt uttrykk. I det siste har jeg arbeidet med en serie bilder med figurer i vektløs tilstand, i en svevende, flytende eller flyvende tilværelse på vei til eller fra noe. Jeg prøver å oppnå en stemning preget av ro, men samtidigvekke nysgjerrighet hos tilskueren.

Av seperatutstillinger kan nevnes Hordaland Kunstnersentrum, visningsrommet USF i Bergen, Galleri Christian, Hole Artcenter og flere utstillinger i Galleri A i Oslo.

Hun har mottatt flere stipender fra Statens Kunstnerstipender og er innkjøpt av blant annet Norsk Kulturråd, Bergen, Fusa og Sogndal kommune og Norske Kunsthåndverkeres Fond. I mai stiller Simonnæs ut på Galleri Giga på Stord.