Info Kjøp

Collographi med Marianne Karlsen kurs II 25.-27. mars av Kurs

Produktbeskrivelse

Kursene gir deg en introduksjon til den grafiske, vannbaserte teknikken collography. Teknikken skiller seg fra andre grafiske teknikker da man kan variere trykkplatene, og man kan jobbe med collager, relieffer og strukturer på platene. Det ferdige bildet kan spenne fra det helt abstrakte med mye struktur til det figurative.

Kurslærer Marianne Karlsen er utdannet ved The University of West of England. Hun har blant annet deltatt på kollektivutstilling på Galleri Pontoppidan, Galleri Speilbildet og Galleri Voss sammen med Norske Grafikeres Verksted. Hun har utviklet sitt eget uttrykk med den grafiske teknikken collography, som skaper et organisk og upolert uttrykk. Se hennes nettside her: mariannekarlsen.blogspot.com

Vi tilbyr som tidligere et totrinnskurs. Marianne vil på trinn 1 gi en introduksjon i teknikken og trinn 2 vil være et videregående kurs. Man har på den måten anledning til å lære seg den grafiske teknikken på en grundig måte over to helger. Disse to helgene fungerer som to separate kurs.

Den første helgen gir grunnleggende innføring i prinsippene for teknikken. Hvordan man bygger opp trykkplatene og prinsippene for selve trykkeprosessen. Begreper som høytrykk og dyptrykk står sentralt. Her trenger du ingen forhåndskunnskaper. Har du lyst til å utforske et nytt uttrykk, kan dette være kurset for deg.

Dersom du har mye erfaring med grafikk fra tidligere, og er fortrolig med begrepene høytrykk og dyptrykk, er det mulig å starte direkte på det videregående av de to kursene.