Stille stund i fjellet av Kristian Finborud

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Kunstnerens egen kommentar

Håndtrykket originalgrafikk i små opplag Bildet etses ned i en metallplate. Fargen gnis inn i platen og trykkes under stort press over på et fuktig papir. For hvert eksemplar må fargen settes inn på nytt. Både fremstillingen av platen og trykkingen er en tidkrevende prosess. Måten å trykke på gir mulighet for variasjon i fargen gjennom opplaget. Enkelte trykk kan derfor være helt unike. Det er ikke brukt datautstyr i fremstillingen av plater eller trykk. Det selges ikke mer enn 50 eks. av hvert motiv. Motiver - Min motivkrets beveger seg fra høyfjellet til strandsonen. I dette voldsomme spennet mellom himmel og hav plasserer jeg mine figurer og ser hva som skjer. Det er godt de har ski op snøen og båt på havet. Og ikke minst: kald hvitvin og en god venn når de skal sitte på varme svaberg.

Kristian Finborud

Kristian Finborud

Se kunstnerprofil

KRISTIAN FINBORUD er født i Porsgrunn, og bosatt i Voss. Han er utdannet ved Skien Tegne- og Maleskole og ved Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design i Bergen i tidsrommet 1983-88. Med titler som "Vi har fortsatt rosiner" og "På fisketur med bestefar" har han gjort stor suksess med sine humoristiske hverdagsmotiver fra fjellet, sjøen og golfbanen.

Siden debuten i Porsgrunn Kunstforening i 1988 har han hatt en lang rekke utstillinger over store deler av landet, bl.a. i Galleri Osebro i Porsgrunn, Christianssands Kunstforening, Galleri Bi-Z i Kristiansand, Galleri Allmenningen i Bergen og i Kunstklubbens Galleri Aktuell Kunst i Oslo.