Info Kjøp

Bok: Ut på tur av Kristian Finborud

Produktbeskrivelse

ISBN: 9788279591924
Forlag: Skald AS
Forfattere: Kristian Finborud
Innbundet, 20 x 14,8 cm
Språk: Bokmål
Utgivelsesår: 2013
Sider: 96

Knotten biter, føttene svømmer i myrvann og svette, minstemann nekter å gå lenger. Hytta er overfylt. Vi elsker det! Eller?

Det norske skieventyret samles kunstnerens iakttagelser fra den norske fjellheimen. På godt og vondt.

Ut på tur er boka for deg som har vært på tur, og en påminner om hvordan det egentlig var.

Kristian Finborud (f.1946) er fra Porsgrunn og nå bosatt på Voss der han jobber som kunstner. Han har tidligere dekket nordmenns underlige tilbøyeligheter i bøkene Det norske skieventyret (2008) og Norske sommerminner (2010).Kristian Finborud

Kristian Finborud

Se kunstnerprofil

KRISTIAN FINBORUD (f. 1964) er en av landets mest populære og folkekjære grafikere. Han har en unik evne til å løfte frem store og små øyeblikk og med et lunt blikk fanger han på humoristisk vis den norske folkesjelen i ord og bilder. Motivene kommer frem gjennom en karakteristisk skisseaktig strek som sammen med en klar komposisjon og nesten abstrakte naturskildringer skaper formspråket han er kjent for.

Selve trykkeprosessen er en svært viktig del av Finboruds kreative prosess, og han bruker lang tid på trykkingen. Han rendyrker etsningen som uttrykksform, og han er svært opptatt av å utforske muligheten i denne teknikken. Motivet etses først ned i en metallplate med en sterk syreoppløsning for å få frem dype spor i platen. På denne måten får det ferdige bildet mye stofflighet, i en slik grad at flatene ofte fremstår som en slags relieff. Deretter gnis fargen inn i platen og trykkes under stort press på et fuktig papir. For hvert eksemplar settes fargen inn på nytt. Denne måten å trykke på gir mulighet for variasjon i fargen gjennom opplaget, derfor kan enkelte trykk være helt unike.