Info Kjøp

Bok: Sommerliv av Kristian Finborud

Produktbeskrivelse

ISBN: 9788279592617
Forlag: Skald AS
Forfattere: Kristian Finborud
Innbundet, 15,5 x 18 cm
Språk: Bokmål
Utgivelsesår: 2017
Sider: 103

Kunstneren Kristian Finborud har tidligere tatt nordmenns fritidsliv på kornet – både vinter og vår. Nå retter han sitt ironiske men kjærlige blikk mot sommeren, og mot nordmenns vaner og uvaner.

Sommerliv - Mange vil kjenne seg igjen i denne boken, både de som bestiger de høyeste topper med et smil, og de som lykkelig nyter den norske sommeren fra fluktstolen – gjerne akkompagnert av et glass vin. Som i Det norske skieventyret (2008), Norske sommerminner (2010), Ut på tur (2013) er gjenkjennelsesfaktoren høy og latteren sitter løst. Med Sommerliv kan vi humre oss gjennom våre egne opplevelser og observasjoner, mens Finboruds treffende illustrasjoner minner oss på akkurat slik det var.

Kristian Finborud (f.1946) er fra Porsgrunn og nå bosatt på Voss der han jobber som kunstner. Han har tidligere dekket nordmenns underlige tilbøyeligheter i bøkene Det norske skieventyret (2008) og Norske sommerminner (2010).Kristian Finborud

Kristian Finborud

Se kunstnerprofil

KRISTIAN FINBORUD er født i Porsgrunn, og bosatt i Voss. Han er utdannet ved Skien Tegne- og Maleskole og ved Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design i Bergen i tidsrommet 1983-88. Med titler som "Vi har fortsatt rosiner" og "På fisketur med bestefar" har han gjort stor suksess med sine humoristiske hverdagsmotiver fra fjellet, sjøen og golfbanen.

Siden debuten i Porsgrunn Kunstforening i 1988 har han hatt en lang rekke utstillinger over store deler av landet, bl.a. i Galleri Osebro i Porsgrunn, Christianssands Kunstforening, Galleri Bi-Z i Kristiansand, Galleri Allmenningen i Bergen og i Kunstklubbens Galleri Aktuell Kunst i Oslo.