Info Kjøp

Bok: Det norske skieventyret av Kristian Finborud

Produktbeskrivelse

ISBN: 9788279591313
Forlag: Skald AS
Forfattere: Kristian Finborud
Innbundet, 20 x 14,8 cm
Språk: Bokmål
Sider: 96

Hvem har ikke forbannet seg over fiskebein og bakglatte ski? Hvor mange ganger har man ikke irritert seg over den supersportslige familien i nabohytta? Og hvilke øyeblikk husker man best fra første skituren til minstemann?

Det norske skieventyret samles kunstnerens iakttagelser fra den norske fjellheimen. På godt og vondt.

Siden han gikk ut fra Kunsthøgskolen i Bergen i 1988 har Kristian Finborud fått en økende fanskare og har hatt utallige utstillinger. Hans humoristiske og skjeve blikk på hverdagssituasjoner blir her for første gang presentert i bokform.

"Jeg har syklet Trondheim-Oslo og gått Skarverennet! Jeg har ikke tid til å stoppe for å slå av en prat og spise sjokolade med deg! For jeg er 43,9 år og absolutt midt i livet!"

Slik lyder Kristians Finboruds tekst til trykket Løype i hans nye bok Det norske skieventyret på Skald Forlag. Trykket Dårlig føre med to kvinner foran hyttevinduet har fått følge av one-lineren: "Rød swix eller rød burgunder".

Presse om boken:

- Ha, ha... her er vi tatt på kornet! Dette gir meg lyst til å gå på ski!
Varden (24. oktober 2008)

- Finborud kaster et skjevt, humoristisk blikk på skiturer med familien, påskefjellet og skihopp med bestefar
Bergensavisen - Bergens Tidende

- Anbefalt av Kunst for alle.

- Anbefalt av Geir Vestad i Hamar Arbeiderblad.

Kristian Finborud

Kristian Finborud

Se kunstnerprofil

KRISTIAN FINBORUD er født i Porsgrunn, og bosatt i Voss. Han er utdannet ved Skien Tegne- og Maleskole og ved Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design i Bergen i tidsrommet 1983-88. Med titler som "Vi har fortsatt rosiner" og "På fisketur med bestefar" har han gjort stor suksess med sine humoristiske hverdagsmotiver fra fjellet, sjøen og golfbanen.

Siden debuten i Porsgrunn Kunstforening i 1988 har han hatt en lang rekke utstillinger over store deler av landet, bl.a. i Galleri Osebro i Porsgrunn, Christianssands Kunstforening, Galleri Bi-Z i Kristiansand, Galleri Allmenningen i Bergen og i Kunstklubbens Galleri Aktuell Kunst i Oslo.