Info Kjøp

Transit av Kjell Nupen

I serien "Transit", har Nupen hentet inspirasjon fra en periode han var på reise. De små miniatyrbildene er detaljer fra reisene, navigasjonsmerker og symboler som han har satt sammen til en hel serie. Teknikken er spesiell, han har laget bildene på en kobberplate overtrukket med sølv som han tegner direkte på, så blir det hele bearbeidet i en elektrolyse-behandling
Trykk: Trykket hos Atelje larsen på Hahnemühle 350 gr.

Kjell Nupen

Kjell Nupen

Se kunstnerprofil

KJELL NUPEN var en av landets beste og mest betydningsfulle samtidskunstnere. Han fant sitt siste "hjemsted" alt for tidlig i en alder av 58 år, og jobbet helt til det siste med sin kunstneriske produksjon.

Selv beskrev Nupen tilstanden og de siste måneders liv med sykdommen som interessant. "Den åpner nye sider ved livet og kunstnerskapet", sa han. Det sier mye om Kjell. Alltid realist, men likevel så sulten på livet. Og det sier enda mer om hans fantastiske kunstnerskap. Den kunstneriske arven etter ham, fylt av vitalitet, kraft og standhaftighet, vil stå som en bauta for ettertiden, men samtidig etterlater han et sårt og betydelig tomrom i norsk kulturliv, skriver Marit Gillespie og Kim Brandstrup til minne om Kjell Nupen i magasinet KUNST, på vegne av Galleri Fineart og Galleri Brandstrup.