Bok: Kunsten å falle av Kjartan Slettemark

Emner

Produktbeskrivelse

Forlag: Skald AS
Språk: Nynorsk

Kunstneren Kjartan Slettemark (1932–2008) døde i fjor og fikk ikke oppleve denne frodige fotoboka som han selv var med på å planlegge. Bildene er tatt av hans gode venn, fotografen Brita Olsson. Hun fulgte kunstneren fra han gjorde svenske av seg på sekstitallet og helt fram til 2008. Dette har resultert i et fotodokumentarisk praktverk. Idun A. Husabø har satt tekster til bildene basert på intervju med Olsson, Slettemarks samboer Karin Grönlund og broren Jakob Slettemark. Boka inneholder i tillegg en kunstfaglig tekst om Kjartan Slettemark, skrevet av den svenske kunstneren og skribenten Susanna Slöör

Kjartan Slettemark

Kjartan Slettemark

Se kunstnerprofil

KJARTAN SLETTEMARK var i mer enn 40 år en av de mest markante skikkelsene i nordisk samtidskunst. Som den første rendyrkede postmodernisten på våre breddegrader sprengte han i 1960-årene alle grenser som var blitt satt opp for etterkrigskunsten. Han er en av bare to norske kunstnere som er fast utstilt ved Moderna Museet i Stockholm. Den andre er Edvard Munch.

Kjartan Slettemark ble født i Sunnfjord, og utdannet seg senere ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo. Siden 1966 har Slettemark vært svensk statsborger, og han har markert seg som en av de mest særpregede skikkelsene i nordisk samtidskunst.