Kime av Kikki Hovland

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Alle Kikki Hovlands bilder er indre bilder der mennesker, dyr og fantasifigurer står som sterke symboler i abstrakte landskap. I Kimen ser vi en skulpturell figur som svever i en knestående stilling i et ornamentisk, rosa rom. Figurene slukes også opp av vegetasjonen og blir ett med den. I hånden holder figuren en plante. Litografiene til Hovland er alltid hentet fra malerier ved samme navn. Den første delen av prosessen er abstrakt og intuitiv, der kunstneren jobber kun med store flater, farger, lys og former, og mediterer underveis. I fase to kommer det figurative inn. Hovland motivet i det abstrakte bildet hun har skapt. Fortellingen dukker opp og figurene trer frem.

Kunstnerens egen kommentar

- Litografiet Kime har en sterk historie. En god venninne av meg var veldig syk, og fant rett og slett kimen til liv. Bildet kunne også fått navnet Spire, men det ble for illustrerende. Derfor ble det Kime.

Emner

Kikki Hovland

Kikki Hovland

Se kunstnerprofil

- Det er mye sjamanisme i bildene mine, som kraftdyrene som dukker, de mange referansene til Moder Jord og den organiske planteornamentikken. Jeg kan også si meg enig i at det finnes noe spirituelt i motivene, en drømmeverden og en surrealistisk tendens. I tilegg kommer den mytologiske billedverdenen inn.