Dans for jord av Kikki Hovland

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Alle Kikki Hovlands bilder er indre bilder der mennesker, dyr og fantasifigurer står som sterke symboler i abstrakte landskap. I Dans for jord ser vi en scene mellom et par i et surrealistisk landskap. Mannen griper rundt kvinnen for å holde seg fast til henne og jorden. En sterk blå himmel stiger opp i bakgrunnen. Litografiene til Hovland er alltid hentet fra malerier ved samme navn. Den første delen av prosessen er abstrakt og intuitiv, der kunstneren jobber kun med store flater, farger, lys og former, og mediterer underveis. I fase to kommer det figurative inn. Hovland motivet i det abstrakte bildet hun har skapt. Fortellingen dukker opp og figurene trer frem.

Kunstnerens egen kommentar

- Dans for jord har et sterkt sjamanistisk tema, med kvinnen som symboliserer Moder Jord og urkvinnen der hun står godt plantet på jorda. Mannen kommer svevende inn. På ryggen ser du en hest, og flere dyr avtegner seg på himmelen. Begge figurene tvinnes inn i det organiske. Landskapet er abstrakt, og oppstår etter hvert i prosessen.

Emner

Kikki Hovland

Kikki Hovland

Se kunstnerprofil

- Det er mye sjamanisme i bildene mine, som kraftdyrene som dukker, de mange referansene til Moder Jord og den organiske planteornamentikken. Jeg kan også si meg enig i at det finnes noe spirituelt i motivene, en drømmeverden og en surrealistisk tendens. I tilegg kommer den mytologiske billedverdenen inn.