Seashell ring, 2 rader av Kathrine Lindman

Emner

Om produsenten

Kathrine Lindman

Den norske smykkekunstneren Kathrine Lindman promoteres for tiden i USA. Hun har de to siste årene levert sine unika smykker til den etablerte galleristen Charon Kransen på Manhatten i New York. Han representerer blandt andre arbeidene hennes på flere kunstmesser rundt i nord Amerika. Nå i april er det igjen SOFA New York som står for tur. SOFA går for å være den mest fremskredne kunstmessen innen samtidskunst og design i USA. ( www.exposofa.com ) Smykkene til Kathrine har også blitt presentert ved flere utstillingsåpninger i New York. Sist ved åpning av maleriutstillingen " Landscapes of the Light" i mai 2010 i Trygve Lie galleriet hvor det norske kronprinsparet også var på visitt i forbindelse med deres besøk i NY. I forbindelse med utdelingen av Nobels Fredspris og besøket av Michelle og Barack Obama i desember 2009, ble ett av smykkene til Kathrine Lindman innkjøpt av Kulturdepartementet. Michelle Obama ble overrakt et armbånd i sølv og gylden emalje som gave fra departementet. En stor ære for kvinnen fra Oslo. Kathrine er nå også representert med smykker i den amerikanske utgaven " Art Jewelry Today 3" som finnes i bokhandlerene her hjemme. I de siste årene har Lindman blitt invitert og deltatt på flere utstillinger og internasjonale smykkemesser i Tyskland, England og Norge. I mai 2012 er hun invitert av galleri Format i Oslo som en av de norske kunstnerne til å delta på den prestisjefulle utstillingen Collect ved galleri Saatchi i London. (www.saatchi-gallery.co.uk) Senere til høsten skal hun stille ut her i Norge sammen

Om Kathrine Lindman: Den Oslo baserte smykkekunstneren, (født i 1969), har verksted og deler showroom med flere andre i Briskebyveien 30 hvor hun også blir representert gjennom nyetablerte Sugar Shop Exclusive. Her lager hun kolleksjoner i sølv og emalje ved siden av at hun lager større unika for utstillinger. Hennes største inspirasjonskilde er naturen med dens store variasjon i form, lys og farger. Hun jobber i tradisjonelle materialer, men i ett utradisjonelt uttrykk. Arbeidene hennes har ett gjentagende rytmisk mønster, og for bæreren føles smykkene taktile.
For mer informasjon se : www.k-lindman.no

Kathrine Lindman

Kathrine Lindman

Se kunstnerprofil

Den norske smykkekunstneren Kathrine Lindman promoteres for tiden i USA. Hun har de to siste årene levert sine unika smykker til den etablerte galleristen Charon Kransen på Manhatten i New York. Han representerer blandt andre arbeidene hennes på flere kunstmesser rundt i nord Amerika. Nå i april er det igjen SOFA New York som står for tur. SOFA går for å være den mest fremskredne kunstmessen innen samtidskunst og design i USA. ( www.exposofa.com ) Smykkene til Kathrine har også blitt presentert ved flere utstillingsåpninger i New York. Sist ved åpning av maleriutstillingen " Landscapes of the Light" i mai 2010 i Trygve Lie galleriet hvor det norske kronprinsparet også var på visitt i forbindelse med deres besøk i NY.