Figaro av June Sira

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Kunstnerens egen kommentar

Tidligere har jeg konsentrert meg om en nesten ensfarget bakgrunn for motivene mine, hvite flater med litt struktur. Jeg vil at det skal holdes enkelt. Plutselig kom skogen inn, og jeg ønsket å skape et rom rundt figurene og handlingen, som i Figaro. Noen ganger starter et motiv som maleri, andre ganger som en etsning. Figaro laget jeg først som et grafisk verk, så ble det også et maleri.

Etsningen er trykket på Kunst- og Håndverksskolen i Oslo. Jeg bruker tre kobberplater til hvert motiv. Etter å ha malt og etset motivet på platen, overføres motivet til neste plate som etses og males. Så settes de inn med hver sin farge; grønt, gult og rødt, og går gjennom pressen i tur og orden, og trykkes på arket. Ofte blir det forskyvninger i motivet, selv om tegningene på de tre platene er identiske. Derfor ønsker jeg å håndkolorere de siste detaljene i akvarell, som øynene og leppene. Ellers risikerer jeg at munnen blir sittende på kinnet.

JUNE SIRA (f. 1965) er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo (KHiO), hvor hun studerte maleri,grafikk og skulptur og avsluttet med hovedfag i 1992. Hun har videre en Master of Art fra Chelsea Scool Of Art fullført i 1999/2000. Sira er innkjøpt av museer og institusjoner og stiller ut regelmessig.