Info Kjøp

Elsker, elsker ikke av June Sira

Kunstnerens egen kommentar

Kunstnerens kommentar: Tidligere har jeg konsentrert meg om en nesten ensfarget bakgrunn for motivene mine, hvite flater med litt struktur. Jeg vil at det skal holdes enkelt. Plutselig kom skogen inn, og jeg ønsket å skape et rom rundt figurene og handlingen, som i Elsker, elsker ikke. Noen ganger starter et motiv som maleri, andre ganger som en etsning. Elsker, elsker ikke var først et maleri som jeg brukte som utgangspunkt for grafikken.

Etsningen er trykket på Kunst- og Håndverksskolen i Oslo. Jeg bruker tre kobberplater til hvert motiv. Etter å ha malt og etset motivet på platen, overføres motivet til neste plate som etses og males. Så settes de inn med hver sin farge; grønt, gult og rødt, og går gjennom pressen i tur og orden, og trykkes på arket. Ofte blir det forskyvninger i motivet, selv om tegningene på de tre platene er identiske. Derfor ønsker jeg å håndkolorere de siste detaljene i akvarell, som øynene og leppene. Ellers risikerer jeg at munnen blir sittende på kinnet.

- Jeg blir kjent med disse jentene mine etter hvert. Når jeg starter på et bilde aner jeg ikke hvem de er. De vokser frem av seg selv når jeg maler. Jentene er ikke voksne, men heller ikke barn. Voksen livet har kommet litt for tidlig.