Caja av Juan Andres Milanes Benito

Serigrafisk dokumentasjon av installasjonen "Rehersal of the present".
Verket anbefales flytende innrammet da signaturt, nummerering og tittel er skrevet nederst på arket og vil forsvinne bak et evt. passepartout

Emner

Juan Andres Milanes Benito

Juan Andres Milanes Benito

Se kunstnerprofil

JUAN ANDRÉS MILANÉS BENITO (f. 1978) ble født i Isla de la Juventud, Cuba, men bor og arbeider nå i Oslo. Milanés Benito har en bachelor i kunst fra Escuela de arte Wifredo Lam, Isla de La Juventud, Cuba. Derettet fulgte et utvekslingsår ved Trondheim Kunstakademi i 2007, og i 2009 fullførte han sin mastergrad i kunst ved Kunstakademiet i Oslo.

Kunstnerskapet til Milanés Benito bærer sterkt preg av sosiale, politiske og miljømessige spørsmål. Han bruker spesifikk avstøpning av eksisterende objekter som del av sitt arbeid og til å rette søkelyset mot sosiale forhold. Kopiering og imitasjon refererer direkte til den atferden vi mennesker gjør for å føle seg som en del av et sosialt miljø og fellesskap, og spørsmål om hva som er sant, ekte, falskt og usant blir problematisert i kunstverkene hans. Å svare på slike spørsmål rever ærlig kommunikasjon, som er selve essensen i mellommenneskelige. Feiltolkning, usannheter og forfalskede produkter kan ha katastrofale konsekvenser for menneskelige forhold både i politikk og bruk av produkter.