Info Kjøp

Kvinnealléen , håndkolorert (innrammet) av Jens Johannessen

Motivbeskrivelse

OBS: det kan forekomme mindre og større variasjoner i farge på trykket kontra det avbildet grunnet håndkolorering

Et håndkolorert trykk er et eksklusivt og unikt stykke kunst ingen har maken til. H.C eller "Håndkolorert" betyr at kunstneren har fargelagt arbeidet etter at det er trykket. Bildet er i utgangspunktet en del av et opplag trykket fra samme stein der kunstnere har risset inn motivet. Hvert trykk har derimot fått sitt personlige preg ved individuell håndkolorering etter at det er ferdigtrykket. Slik oppnår kunstneren en annen overflate-struktur på papiret, samt små variasjoner over det samme motivet. Et håndkolorert trykk ligger derfor i grenselandet mellom et originalt maleri og et grafisk verk. Det vanlige er å bruk pastellkritt på det ferdige trykket, som for eksempel i Tone Dietrichson og Lene Akopian bilder. Andre materialer å "kolorere" litografiet med er akvarell, en spesiell lito-tusj, oljemaling, stempler eller sjablonger, som bl.a. i Willibald Storns stuntlito.

Jens Johannessen

Jens Johannessen

Se kunstnerprofil

JENS JOHANNESSEN har en særpreget teknikk og et karakteristisk, og han fremstår som en selvstendig og egenartet maler. De siste årene har han trukket seg tilbake, men han regnes som en av våre viktigste nonfigurative malere, reprsentert i de fleste norske hjem med sin grafikk. Astrup Fearnley-museets retrospektive utstilling med hans malerier for ti år siden ble hyllet av kritikerne.

- - Bildene mine er jo etter mitt skjønn ikke nonfigurative, det er figurative elementer hele tiden. Jeg kommer ikke vekk fra at jeg er nødt til å beholde noe, skriver Jens Johannessen i sin grafikk-bok fra Grøndahl/Dreyer.