Solund'ir av Jørgen Holen

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Dette landskapet kan både være et indre og ytre landskap. Som et bilde i et bilde, omgitt av en ramme som ser ut som en steinete, knudrete landskapsoverflate i seg selv, ser vi inn i en kokende oransje masse, lik en vulkan. Formene beveger seg, og kanskje oppstår en figur eller et fjell foran øynene dine. Er det oss selv vi kikker innover i? Ut av vinduet i en ukjent utsikt? Eller er dette kun en abstrakt komposisjon? Jørgen Holen tryller med farger og former og skaper en organisk struktur i litografiene sine, nærmest som et maleri.

Kunstnerens egen kommentar

Farger er veldig viktig for meg, og starten for alle bildene mine. Motivet vokser frem underveis i prosessen og elementer dukker opp mellom fargelagene. Noe styrer jeg, noe styrer bildet. Det blir en fin sammenkjøring. Veien blir til mens jeg jobber, og jeg vet aldri hvor jeg havner.

Emner

Jørgen Holen

Jørgen Holen

Se kunstnerprofil

- Jeg kan ikke sette meg selv i en bås. Jeg liker å eksperimentere og gå nye veier, finne nye måter å utnytte papiret og fargene på. Hovedsaken for meg er at uttrykket har nærhet og sjel.