Akt II av Jøran Flo

Denne vakre akten av Jøran Flo viser en kvinne som ligger sammenkrøpet på noe som minner om en hard steingrunn eller sand. Strukturen er skapt ved hjelp av Flos særegne laveringsteknikk som gir de abstrakte trådmønstre eller en slags marmorering. Dette er en teknikk som få behersker. Hodet til modellen er gjemt, det sorte håret flagrer og hun presser knærne opp mot brystet. Slik er det egentlig bare den avrundede ryggen vi ser. Det er som om vi svever over modellen og ser ned på henne. Det er et utrolig spill mellom det sorte og lyse, der lyset så og si speiler seg i den polerte huden. Den skulpturelle og betonede plastiske formen har sitt opphav i Jøran Flos bakgrunn som skulptør. Akten danner en massiv form midt i et øde sted, bildet er verken festet i tid eller rom. Men tross i denne massive, tunge formen, har bildet et sårbart og nakent budskap. Hvorfor skjuler kvinne seg? Hva skjuler hun?

Emner

Jøran Flo

Jøran Flo

Se kunstnerprofil

JØRAN FLO (f. 1962) arbeider innenfor et klassisk formspråk, men han har også funnet sin egen form uavhengig av trender og moteretninger. Ofte viser bildene en plastisk form som har sitt opphav i Flos bakgrunn som skulptør.

Flos verk skildrer kampen mellom kultur og natur. Gjennom et sensuelt formspråk aner man linjer bakover til den unge Vigeland. I tegningene og de grafiske arbeidene fornemmes en enkel høystemthet, hvor den nakne menneskekroppen står alene. Plassert i omgivelser uten betryggende gjenkjennelse, som elementer i et tidløst landskap.