Info Kjøp

Bok: Niognitti nisser av Iben Sandemose

Produktbeskrivelse

Gladnisse og rødvinsnisse, diakonisse og brillenisse, politinisse og skjeggnisse. Alle sammen skapt med Iben Sandemoses morsomme og underfundige strek. I denne boken har tegneren samlet 99 nisser i alle mulige varianter. Dette er en søt liten julegave til deg selv og alle du er glad i!

Iben Sandemose er tegner, forfatter og scenograf. Hun har hatt en rekke tegne- og grafikkutstillinger. Hennes rike og særegne produksjon omfatter også barnebøker, billedbøker for voksne, teaterstykker og utsmykningsoppdrag.

Iben Sandemose

Iben Sandemose

Se kunstnerprofil

Iben Sandemose er født i 1950, og hun bor og arbeider i Oslo. Hun er opprinnelig utdannet formingslærer, men siden 1980 har hun arbeidet som kunstner på heltid. I tillegg til sin betydelige bokproduksjon (11 egne bokutgivelser så langt, og illustrasjoner til andre forfatteres bøker) har hun hatt en lang rekke separatutstillinger, bl.a. i Galleri J.M.S og Galleri Aktuell Kunst i Oslo, og i gallerier i Bergen, Hamar og Risør. Hun har også deltatt på mange kollektive utstillinger, bl.a. Høstutstillingen. Fra den senere tid kan vi nevne utstillingen «Med et smil» i Atelier Skåra i Østfold, sammen med bl.a. Øivind S. Jorfald. Hun vant 1. pris i en konkurranse om vignett og maskot til sykkel-VM i 1993, og 1. pris i UDs plakatkonkurranse i forbindelse med verdensutstillingen i Sevilla i 1992. Hun har hatt flere utsmykningsoppdrag, bl.a. til Aulaen på Høyskolen i Agder og for Sentralsykehuset i Arendal, og laget scenografi/kostymer til en rekke teateroppsettinger. Hun har dessuten skrevet enakteren «Ringeren av Notre Madam», som ble oppført på Oslo Nye Teater i 1996. Iben Sandemose er innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet, Kulturrådet og Riksgalleriet.