Ejlert Løvborg (Hedda Gabler) av Håkon Bleken

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Fineart anbefaler at dette kunstverket blir rammet inn flytende uten passepartout da motivet/bilde(motiv) er helt ut i kanten på arket(format).

Har du spørsmål kontakt på tlf: 22 01 24 20 eller mail: kundeservice@fineart.no

Kunstnerens egen kommentar

Motivkommentar:

I 1986-88 tok fem tungvektere i norsk kunst for seg Ibsens verker og laget hver sin litografiserie. Parene var: Frans Widerberg & Peer Gynt, Ørnulf Opdahl & Rosmersholm, Håkon Bleken & Hedda Gabler, Knut Rose & Gjengangere og Jens Johannessen & Brand.

Et langt vennskap mellom en norsk forretningsmann og kunstsamler, Øivind Johansen, og en fransk kunstprodusent og direktør for et kunstgalleri i Paris, Edouard Weiss, førte til ideen om å lage en serie med Ibsen litografier.

Fem av Norges mest kjente kunstnere valgte hvert sitt Ibsen drama, og fikk muligheten til å utforme sine ideer ved et førsteklasses litografiverksted i Paris.

Emner

Håkon Bleken

Håkon Bleken

Se kunstnerprofil

I nesten hele etterkrigstiden har HÅKON BLEKEN (f. 1929) vært en av de mest markante skikkelsene i norsk kunstliv, og han regnes som en av våre aller fremste samtidskunstnere. Han har satt sitt tydelige preg på utviklingen av maleriet, tegningen og grafikken her i Norge.