Malterudfjorden av Guttestreker

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Signert Local Pete og Bibbi - dette er et samarbeid mellom Petter og moren hans som også er kunstner.

Kunstnerens egen kommentar

Bildet viser en klassisk romantisk scene fra norsk kunst med fjorden, fjellene, hyttene, trollene og selvfølgelig Espen Askeladd og Soria Moria slott. Det klassiske bildet er invadert av romvesener og et gigantisk sjømonster som viser at vi er her for å rive de gamle ideene og starte noe nytt. Bildet er laget av to forskjellige generasjoner og med to forskjellige teknikker, som understreker den gamle kunstens innflytelse på oss som kunstnere, i motsetning til den nye måten å se på hva kunst kan være, som vi gjør.

Guttestreker

Guttestreker

Se kunstnerprofil

GUTTESTREKER fokuserer på å lage filosofiske bilder, basert på vitenskap. De tegner metaforer som vanlige folk kan forstå, for å formidle deres budskap om menneskehetens manglende evne til å verdsette jorden og dens innbyggere.

Guttestreker består av Petter Malterud Grøndahl (f. 1989) og Christoffer Kroge Christensen (f. 1990). Selv om de har tegnet store deler av livet, trodde de aldri dette skulle bli deres yrkesvei. Det var først sent på høsten 2015 at de fant hverandre og begynte å tegne sammen. De delte en felles interesse for filosofi og vitenskap og ønsket å lage bilder som reflekterte deres meninger om verden og menneskene som bor på den. Siden den gang har de åpnet eget galleri og print studio på St. Hanshaugen og blitt et kjent navn i hovedstaden.