Vi gir oss aldri! av Gunilla Holm Platou

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Kunstnerens egen kommentar


Øverst fra venstre: tårnugle, hubro, flammeugle, lundugle. Nederst fra venstre: amerikansk hubro, flekkugle, brilleugle, hornugle. Norges største ugle, hubroen, lever stort sett en skjult tilværelse og er i dag en av våre aller mest truede fuglearter. Hubroen benytter de samme hekkeplassene år etter år, noen reirplasser har vært benyttet i hele 4000 år! Hubroen er spesielt sårbar for vindkraftverk, hytteutbygging og kraftlinjer. Den liker seg best i stor og gammel skog, noe det dessverre er lite av. I Norge har vi ti uglearter (ikke alle artene på bildet lever i Norge). Skal vi verne om fuglene våre, må vi verne naturen. Det er snart lokalvalg og noe av det viktigste vi kan gjøre for å hegne om naturen vår, og beskytte oss mot klimaendringene, er å stemme på partier med et godt miljøprogram.

Emner

Gunilla Holm Platou

Gunilla Holm Platou

Se kunstnerprofil

GUNILLA HOLM PLATOU (f. 1972) arbeider hovedsakelig med maleri og grafikk. Hun er utdannet Art Director ved Westerdals Reklameskole i Oslo, samt Kunst- og Design College i Asker.

Holm Platou jobber med mange ulike typer medier: olje, akryl, akvarell, pastell, gouache, tusj, fargeblyanter og blekk. Arbeider blir til på lerret, papir eller MDF-plater. Hun har også jobbet mye med grafikk, og har lang erfaring med både litografi, serigrafi og digitale fremstillingsmetoder. Hun er spesielt glad i litografi som uttrykksform, og har trykket hos Fredriksens Grafikk, Grafisk Stentrykk, Jørund Sørensen og Tidaholm litografiske verkstad.