Utsiktsplass av Gunilla Holm Platou

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Kunstnerens egen kommentar


Pilfinken er litt mindre en gråspurv og trives bedre i landlige omgivelser enn sin litt større fetter. De er ekstra glad i buskas og hauger med gamle kvister og grener. Pinfinkbestandene går tilbake i mange land, men i Norge har den hatt stor framgang de siste ti, femten årene, og mange steder er den nå mer vanlig enn gråspurven. Det engelske navnet på pilfink er «tree sparrow», og det latinske er «passer montanus» (som er litt pussig, siden den europeiske pilfinken ikke liker seg så godt på fjellet).


Mvh Gunilla Holm Platou

Emner

Gunilla Holm Platou

Gunilla Holm Platou

Se kunstnerprofil

GUNILLA HOLM PLATOU (f. 1972) arbeider hovedsakelig med maleri og grafikk. Hun er utdannet Art Director ved Westerdals Reklameskole i Oslo, samt Kunst- og Design College i Asker.

Holm Platou jobber med mange ulike typer medier: olje, akryl, akvarell, pastell, gouache, tusj, fargeblyanter og blekk. Arbeider blir til på lerret, papir eller MDF-plater. Hun har også jobbet mye med grafikk, og har lang erfaring med både litografi, serigrafi og digitale fremstillingsmetoder. Hun er spesielt glad i litografi som uttrykksform, og har trykket hos Fredriksens Grafikk, Grafisk Stentrykk, Jørund Sørensen og Tidaholm litografiske verkstad.