Staslin av Gunilla Holm Platou

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Motivbeskrivelse

Staslin representerer den figurative og naturalistiske delen av Gunilla Holms kubilder. Bildet har fått en fin akvarellfølelse. Den godt gjengitte kua gresser på toppen av stripene som gjør bildet dekorativt og annerledes. Fargene er harmoniske i grønn/turkise toner mot det brunlige og en gul oker.

Kunstnerens egen kommentar

Dette var mitt første litografi, laget hos Jørun på Nøtterøy. De andre er laget på Grafisk Stentrykk i Oslo. Staslin er verdens fineste ku. Et norsk rødt fe i all sin prakt. Kua jeg har malt, lever i beste velgående i Sande i Vestfold

Gunilla Holm Platou

Gunilla Holm Platou

Se kunstnerprofil

GUNILLA HOLM PLATOU (født 1972) er velkjent for sine humoristiske og oppfinnsomme ku-motiver. Mange av disse bildene har artige titler hvor hun spiller på at ordene inneholder "ku" eller "Q". Selv om hun sannsynligvis kommer til å jobbe videre med ku-motivene sine er Holm Platou nå sterkt involvert i et prosjekt hun har kalt "Rødlista".

- Med tegninger og ord prøver vi å beskrive menneskelige tilstander, også tunge temaer som lengsel og ensomhet. De fleste mennesker bærer jo på en drøm om å bli elsket. På gifteringboksen som min mann oppbevarte gifteringene våre i før han fridde til meg, meislet han inn setningen: Det er du og jeg som er oss to. Ordene bare datt ut av hjertet hans, og de inspirerte meg til å lage kubildet om kjærlighet. Dette bildet er mitt bestselgende verk. Det viser to dyr som leier hverandre.