Staslin av Gunilla Holm Platou

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Staslin representerer den figurative og naturalistiske delen av Gunilla Holms kubilder. Bildet har fått en fin akvarellfølelse. Den godt gjengitte kua gresser på toppen av stripene som gjør bildet dekorativt og annerledes. Fargene er harmoniske i grønn/turkise toner mot det brunlige og en gul oker.

Kunstnerens egen kommentar

Dette var mitt første litografi, laget hos Jørun på Nøtterøy. De andre er laget på Grafisk Stentrykk i Oslo. Staslin er verdens fineste ku. Et norsk rødt fe i all sin prakt. Kua jeg har malt, lever i beste velgående i Sande i Vestfold

Gunilla Holm Platou

Gunilla Holm Platou

Se kunstnerprofil

GUNILLA HOLM PLATOU (f. 1972) er velkjent for sine humoristiske og oppfinnsomme kumotiver. Mange av disse bildene har artige titler hvor hun spiller på at ordene inneholder "ku" eller "Q".

Gunilla Holm Platou jobber hovedsakelig med maleri og grafikk. Hun er utdannet Art Director ved Westerdals Reklameskole i Oslo, samt Kunst- og Design College i Asker. Hun har deltatt på en lang rekke kollektivutstillinger i gallerier og kunstforeninger over hele landet, og hun har hatt over 40 separatutstillinger siden 2003. Hun er fast kunstner hos bl.a. Gulden Kunstverk, Artgate, Galleri Bi-z, Galleri Osebro, Elverum Kunstgalleri og Aalesund kunstforening. Hun har illustrert og designet bl.a. bøker, reflekser, kort, gaveartikler og klær. Hun er også kjent fra sin tid som programleder i TV2 på nittitallet.