Info Kjøp

Lynkurs av Gunilla Holm Platou

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Lynkurs tilhører Gunilla Holm Platous serie der hun tar for seg ulike norske ord som på en eller annen måte inneholder bokstavene KU etter hverandre. Her er tre kuer på et lynkurs der de lærer at 1 + 1 = 2. Tre er svært interessert, fjerdemann er heller mer opptatt av å spise.

Kunstnerens egen kommentar

Min bror har funnet fram til nesten 13.000 norske ord som innholder ku på en eller annen måte. Lyn-KUrs var et av dem. Jeg så ordet og laget en enkel, liten blyantskisse - noe jeg alltid gjør. Jeg har mange skissebøker fulle. Deretter malte jeg en akvarell. Den er i kjølige toner, men jeg ville lage litografiet i en varm tone. Idéprosessen pleier å være slik: Jeg setter meg ned med blyant og ark, tenker og tegner. Så enkelt, og så vanskelig. Som oftest har jeg ordet først. Men noen ganger vil jeg bare leke meg, og da jobber jeg med et bilde for så å finne tittel etterpå.

Gunilla Holm Platou

Gunilla Holm Platou

Se kunstnerprofil

GUNILLA HOLM PLATOU (f. 1972) er velkjent for sine humoristiske og oppfinnsomme kumotiver. Mange av disse bildene har artige titler hvor hun spiller på at ordene inneholder "ku" eller "Q".

Gunilla Holm Platou jobber hovedsakelig med maleri og grafikk. Hun er utdannet Art Director ved Westerdals Reklameskole i Oslo, samt Kunst- og Design College i Asker. Hun har deltatt på en lang rekke kollektivutstillinger i gallerier og kunstforeninger over hele landet, og hun har hatt over 40 separatutstillinger siden 2003. Hun er fast kunstner hos bl.a. Gulden Kunstverk, Artgate, Galleri Bi-z, Galleri Osebro, Elverum Kunstgalleri og Aalesund kunstforening. Hun har illustrert og designet bl.a. bøker, reflekser, kort, gaveartikler og klær. Hun er også kjent fra sin tid som programleder i TV2 på nittitallet.