Lynkurs av Gunilla Holm Platou

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Motivbeskrivelse

Lynkurs tilhører Gunilla Holm Platous serie der hun tar for seg ulike norske ord som på en eller annen måte inneholder bokstavene KU etter hverandre. Her er tre kuer på et lynkurs der de lærer at 1 + 1 = 2. Tre er svært interessert, fjerdemann er heller mer opptatt av å spise.

Kunstnerens egen kommentar

Min bror har funnet fram til nesten 13.000 norske ord som innholder ku på en eller annen måte. Lyn-KUrs var et av dem. Jeg så ordet og laget en enkel, liten blyantskisse - noe jeg alltid gjør. Jeg har mange skissebøker fulle. Deretter malte jeg en akvarell. Den er i kjølige toner, men jeg ville lage litografiet i en varm tone. Idéprosessen pleier å være slik: Jeg setter meg ned med blyant og ark, tenker og tegner. Så enkelt, og så vanskelig. Som oftest har jeg ordet først. Men noen ganger vil jeg bare leke meg, og da jobber jeg med et bilde for så å finne tittel etterpå.

Gunilla Holm Platou

Gunilla Holm Platou

Se kunstnerprofil

GUNILLA HOLM PLATOU (født 1972) er velkjent for sine humoristiske og oppfinnsomme ku-motiver. Mange av disse bildene har artige titler hvor hun spiller på at ordene inneholder "ku" eller "Q". Selv om hun sannsynligvis kommer til å jobbe videre med ku-motivene sine er Holm Platou nå sterkt involvert i et prosjekt hun har kalt "Rødlista".

- Med tegninger og ord prøver vi å beskrive menneskelige tilstander, også tunge temaer som lengsel og ensomhet. De fleste mennesker bærer jo på en drøm om å bli elsket. På gifteringboksen som min mann oppbevarte gifteringene våre i før han fridde til meg, meislet han inn setningen: Det er du og jeg som er oss to. Ordene bare datt ut av hjertet hans, og de inspirerte meg til å lage kubildet om kjærlighet. Dette bildet er mitt bestselgende verk. Det viser to dyr som leier hverandre.