Info Kjøp

Hortulan av Gunilla Holm Platou

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Motivet er trykket på bambuspapir

Kunstnerens egen kommentar

Kritisk truet
For hundre år siden hekket arten tallrikt over det meste av Sørøst-Norge, men fra 1950-tallet har arten gått gradvis tilbake. I dag kun hekker i fire kommuner i Hedmark. I 2006 var det ca. 100 hanner i landet.

Tilbakegangen for arten i Norge, så vel som i resten av Vest-Europa, skyldes intensiveringen i jordbruket og store endringer i jordbrukslandskapet. Nedbygging, menneskelig forstyrrelse og intenst sauebeite har også truet lokale bestander. Det var tidligere betydelig fangst av hortulan i Sør-Europa. Også i dag foregår det ulovlig fangst i Sørvest-Frankrike.

Gunilla Holm Platou

Gunilla Holm Platou

Se kunstnerprofil

GUNILLA HOLM PLATOU (f. 1972) er velkjent for sine humoristiske og oppfinnsomme kumotiver. Mange av disse bildene har artige titler hvor hun spiller på at ordene inneholder "ku" eller "Q".

Gunilla Holm Platou jobber hovedsakelig med maleri og grafikk. Hun er utdannet Art Director ved Westerdals Reklameskole i Oslo, samt Kunst- og Design College i Asker. Hun har deltatt på en lang rekke kollektivutstillinger i gallerier og kunstforeninger over hele landet, og hun har hatt over 40 separatutstillinger siden 2003. Hun er fast kunstner hos bl.a. Gulden Kunstverk, Artgate, Galleri Bi-z, Galleri Osebro, Elverum Kunstgalleri og Aalesund kunstforening. Hun har illustrert og designet bl.a. bøker, reflekser, kort, gaveartikler og klær. Hun er også kjent fra sin tid som programleder i TV2 på nittitallet.