Hekseku av Gunilla Holm Platou

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Kunstnerens egen kommentar

Min bror har funnet fram til nesten 13.000 norske ord som innholder ku på en eller annen måte. Lyn-KUrs var et av dem. Jeg så ordet og laget en enkel, liten blyantskisse - noe jeg alltid gjør. Jeg har mange skissebøker fulle. Deretter malte jeg en akvarell. Den er i kjølige toner, men jeg ville lage litografiet i en varm tone. Idéprosessen pleier å være slik: Jeg setter meg ned med blyant og ark, tenker og tegner. Så enkelt, og så vanskelig. Som oftest har jeg ordet først. Men noen ganger vil jeg bare leke meg, og da jobber jeg med et bilde for så å finne tittel etterpå.

Gunilla Holm Platou

Gunilla Holm Platou

Se kunstnerprofil

GUNILLA HOLM PLATOU (f. 1972) arbeider hovedsakelig med maleri og grafikk. Hun er utdannet Art Director ved Westerdals Reklameskole i Oslo, samt Kunst- og Design College i Asker.

Holm Platou jobber med mange ulike typer medier: olje, akryl, akvarell, pastell, gouache, tusj, fargeblyanter og blekk. Arbeider blir til på lerret, papir eller MDF-plater. Hun har også jobbet mye med grafikk, og har lang erfaring med både litografi, serigrafi og digitale fremstillingsmetoder. Hun er spesielt glad i litografi som uttrykksform, og har trykket hos Fredriksens Grafikk, Grafisk Stentrykk, Jørund Sørensen og Tidaholm litografiske verkstad.