Info Kjøp

Åkerrikse av Gunilla Holm Platou

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Motivet er trykket på bambuspapir

Kunstnerens egen kommentar

Kritisk truet
I 2010 ble det rapportert kun 72 syngende hanner i Norge. Arten har hatt en tilsvarende negativ bestandsutvikling i de fleste andre land i Vest-Europa, mens situasjonen (foreløpig) er vesentlig bedre i Øst-Europa (mye pga av de har et mindre modernisert jordbruk der).
Åkerriksa er sky og blir nesten aldri sett, men blir ofte hørt om sommernettene. Lyden de lager kalles å krekse (derav det latinske navnet Crex Crex.

Gunilla Holm Platou

Gunilla Holm Platou

Se kunstnerprofil

GUNILLA HOLM PLATOU (f. 1972) er velkjent for sine humoristiske og oppfinnsomme kumotiver. Mange av disse bildene har artige titler hvor hun spiller på at ordene inneholder "ku" eller "Q".

Gunilla Holm Platou jobber hovedsakelig med maleri og grafikk. Hun er utdannet Art Director ved Westerdals Reklameskole i Oslo, samt Kunst- og Design College i Asker. Hun har deltatt på en lang rekke kollektivutstillinger i gallerier og kunstforeninger over hele landet, og hun har hatt over 40 separatutstillinger siden 2003. Hun er fast kunstner hos bl.a. Gulden Kunstverk, Artgate, Galleri Bi-z, Galleri Osebro, Elverum Kunstgalleri og Aalesund kunstforening. Hun har illustrert og designet bl.a. bøker, reflekser, kort, gaveartikler og klær. Hun er også kjent fra sin tid som programleder i TV2 på nittitallet.