Åkerrikse av Gunilla Holm Platou

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Motivbeskrivelse

Motivet er trykket på bambuspapir

Kunstnerens egen kommentar

Kritisk truet
I 2010 ble det rapportert kun 72 syngende hanner i Norge. Arten har hatt en tilsvarende negativ bestandsutvikling i de fleste andre land i Vest-Europa, mens situasjonen (foreløpig) er vesentlig bedre i Øst-Europa (mye pga av de har et mindre modernisert jordbruk der).
Åkerriksa er sky og blir nesten aldri sett, men blir ofte hørt om sommernettene. Lyden de lager kalles å krekse (derav det latinske navnet Crex Crex.

Gunilla Holm Platou

Gunilla Holm Platou

Se kunstnerprofil

GUNILLA HOLM PLATOU (født 1972) er velkjent for sine humoristiske og oppfinnsomme ku-motiver. Mange av disse bildene har artige titler hvor hun spiller på at ordene inneholder "ku" eller "Q". Selv om hun sannsynligvis kommer til å jobbe videre med ku-motivene sine er Holm Platou nå sterkt involvert i et prosjekt hun har kalt "Rødlista".

- Med tegninger og ord prøver vi å beskrive menneskelige tilstander, også tunge temaer som lengsel og ensomhet. De fleste mennesker bærer jo på en drøm om å bli elsket. På gifteringboksen som min mann oppbevarte gifteringene våre i før han fridde til meg, meislet han inn setningen: Det er du og jeg som er oss to. Ordene bare datt ut av hjertet hans, og de inspirerte meg til å lage kubildet om kjærlighet. Dette bildet er mitt bestselgende verk. Det viser to dyr som leier hverandre.