Flukt III av Eva Langaas

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Håndlaget, eksklusivt papir!

Dette litografiet er trykket på håndlaget eksklusivt 400 grams papir som blir laget på en liten papirmølle i Syd-Frankrike. Bildet på dette papiret er laget i Vence i Frankrike. Motivet er helt nytt i 2007, og presenteres for første gang. Langaas har trykket sort som bunnfarge og bygget opp motivet med 7 farger. Det hvite i papiret har hun spart ut for å illustrere lys. Langaas jobber helt fritt i møte med steinen, og stoler på at 25 års erfaring skal bringe henne i mål. En ferdig tegning som utgangspunkt er et ferdig bilde for henne, og fargene og motivet finnes kun i hodet hennes før hun starter arbeidet.

Kunstnerens egen kommentar

Dette motiver er en protest fra min side, og en flukt fra vår jord. En figur flykter fra jordkloden og leter etter andre planeter. Snart må vi faktisk det. Jeg skulle ønske vi gjorde mer, selv om lille Norge kanskje ikke utgjør den store forskjellen i den store verden.

Emner

Eva Langaas

Eva Langaas

Se kunstnerprofil

EVA LANGAAS (1940-2016) var en folkekjær kunstner kjent for sine fargesterke bilder og nesten abstraherte landskap. Hennes bilder kunne romme mer enn 20 lag ulike blåfarger, men da hun var i dårlig humør malte hun i rødt og gult.

Langaas debuterte på Høstutstillingen i 1972 og hadde sin første separatutstilling på anerkjente Galleri Helland på Kungsträdgården i Stockholm et par år senere. Siden den gang holdt hun utstillinger i blant annet Roma, Genéve, Singapore, New York og Paris.