Det var en gang av Eva Langaas

Motivbeskrivelse

Håndlaget, eksklusivt papir!

Dette litografiet er trykket på håndlaget eksklusivt 400 grams papir som blir laget på en liten papirmølle i Syd-Frankrike. Bildet på dette papiret er laget i Vence i Frankrike. Motivet er helt nytt i 2007, og presenteres for første gang. Langaas har trykket sort som bunnfarge og bygget opp motivet med 7 farger. Det hvite i papiret har hun spart ut for å illustrere lys. Langaas jobber helt fritt i møte med steinen, og stoler på at 25 års erfaring skal bringe henne i mål. En ferdig tegning som utgangspunkt er et ferdig bilde for henne, og fargene og motivet finnes kun i hodet hennes før hun starter arbeidet.

Kunstnerens egen kommentar

Dette er mitt lille opprør; både fargemessig der jeg bryter med min elskede blåfarge, men også det at jeg nesten jobber figurativt. Det du ser er faktisk en pønker. Pønkere protesterer jo mot så mye. Figuren er et portrett av en tid som nok er forbi; derav navnet Det var engang.

Eva Langaas

Eva Langaas

Se kunstnerprofil

EVA LANGAAS var en folkekjær kunstner med sine sterke farger og nesten abstraherte landskap. Hennes bilder kunne romme mer enn 20 lag ulike blåfarger, men da hun var i dårlig humør malte hun i rødt og gult.

- Landskapene mine er ikke rene avbildninger, men mer lån fra naturen. Jeg har alltid med meg skissebok, skisser i sort/hvitt og skriver inn egne fargekoder. Ofte ønsker jeg å oppgradere detaljer man kanskje ikke legger merke til. En smørblomst kan bli en sterk gul flekk.