Bamse av Erling Valtyrson

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Eksklusive, vakre bilder i en 300 år gammel teknikk: Små opplag og kobberplater som tar mange uker å bearbeide! Innkjøpt av Nasjonalmuseet for kunst, Bergen Kunstmuseum og Dronning Sonja!

Kunstnerens egen kommentar

Den er feminin, tæret av tiden og går nesten i oppløsning med flaten bak. Det er en bamse, fabel-aktig, ikke fabelaktig altså. Figuren vender øret mot deg samtidig som munnen vries. Bamsen lytter. Et bilde skal gi både ro og uro. Det skal ikke kunne leses med en gang, men inneholde noe udefinerbart, noe som ikke er forklart.

Emner

Erling Valtyrson

Erling Valtyrson

Se kunstnerprofil

I 2004-2005 hadde Erling Valtyrson ikke mindre enn tolv separatutstillinger. På verdensbasis regnes han for å være en mester innen mezzotint, og han har også faste gallerier i Canada, New York, Tokyo og Paris. Han er innkjøpt flere ganger av Nasjonalgalleriet, Samtidsmuseet, Bergen Kunstmuseum, Norges Bank, Musee Jenisch i Sveits og til Dronning Sonjas private samling. Tross sin internasjonale og prestisjetunge status som grafiker, jobber kunstneren tolv-timers dager og trykker sine nitidig bearbeidede kobberplater i kjelleren på Askøy utenfor Bergen.