Info Kjøp

Zion #01 av Elvar Ørn

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Kunstnerens egen kommentar

Foto tatt i Zion nasjonalparken i Utha, USA.


Fotogravyr er det vi kaller en Intaglio (dyptrykk) prosess som er en av de mest særpregede fremstillingsmetoder for trykte fotografier. Motivet blir etset inn i en kobberplate, dekkes med oljebasert farge og presset inn i fuktet papir. Det produserer et trykk som ikke lenger er et fotografi, men kalles et Fotogravyr og er et Intaglio trykk.

I fotogravyrkategorien er fargetrykkprosessen den vanskeligste å mestre. Den er en kombinasjon av fire individuelle plater som hver har sin egen farge. Alle platene blir trykket på det samme papirarket og skaper til slutt et fargebilde. Arkiveringsholdbarheten i fotogravyr er en av de høyeste blant alle de fotografiske utskriftteknikkene.

Hele prosessen, fra fangst av motiv til å lage plater og trykk ble gjort av kunstneren selv.

Elvar Ørn

Elvar Ørn

Se kunstnerprofil

ELVAR ØRN

I løpet av de siste to årene har Elvar Ørn reist flere ganger til Antarktis som feltassistent og fotograf med Norsk Polarinstitutt. Der har han via sitt kameraobjektiv søkt å fange og dokumentere utfordringer, vilje og den utrolige skjønnhet som venter en ekspedisjon som entrer denne siste utposten. Ikke minst har han hatt mulighet til å fotografere dyrelivet. Spesielt de fantastiske Keiserpingvinene og Adeliepingvinene. Elvar har også en lidenskap å fotografere landskap fra luften. Hans perspektiv på jorden forandret seg da han fanget sitt første motiv fra et lite åpent, mikrolett fly. Fargene og mønstrene han oppfanger på jordoverflaten ovenfra trekker ham stadig opp igjen for å se mer.