Dansende kvinner av Elling Reitan

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Fineart anbefaler at dette kunstverket blir rammet inn flytende uten passepartou da motivet/bilde(motiv) er helt ut i kanten på arket(format). Har du spørsmål kontakt på tlf: 22 01 24 20 eller mail: kundeservice@fineart.no.

Emner

Elling Reitan

Elling Reitan

Se kunstnerprofil

Med sine fargesterke motiver, symboler og fabulerende billedspråk har ELLING REITAN (f. 1949) blitt en av landets mest ettertraktede kunstnere. Også i USA, Kina og India har de fått øynene opp for trønderen, og han har solgt godt etter utstillinger i både Tokyo, Paris, Wien og Genève.

Reitan bar på en kunstnerdrøm fra barnsben av. Likevel satset han på en akademisk utdanning på universitet og studerte litteratur og filosofi. Midtveis i engelskhovedfag fikk han jobb som skitrener i Canada i to år etter mange år som aktiv langrennsløper med deltagelse i NM og Holmenkollen. Deretter gikk veien til lektor jobb i den videregående skole i 15 år. Han malte hele tiden ved siden av og underviste også i tegning- form og farge. I 1982 traff Reitan Odd Nerdum tilfeldig. Det ble innledningen til en 5 år lang læretid der Reitan pendlet til Nerdrums atelier en langhelg i måneden. Til slutt stod han på egne ben, trappet ned undervisningen og var tilslutt kunstner på heltid.