Bok: Elisabeth Werp - Lights against darks av Elisabeth Werp

Produktbeskrivelse

For første gang samles Elisabeth Werps arbeider mellom to permer. Leseren vil bli kjent med en kunstner som tidlig fant sitt språk, som hele veien har vært tro mot sitt uttrykk og som aldri har latt seg påvirke av trender i kunstmiljøet. Werps billedunivers beveger seg mellom drøm og virkelighet, hvor grensen mellom biografi og ikonografi er flytende. Boken utgis i anledning separatutstillingen ved Stenersenmuseet i april 2013. Tekst av Cecilie Tyri Holt og Gunnar Danbolt og Selene Wendt.

Elisabeth Werp

Elisabeth Werp

Se kunstnerprofil

ELISABETH WERP har utviklet en helt spesiell og umiskjennelig stil der teknikk og symbolikk glir i hverandre i et symbiotisk formuttrykk. Motivene er drømmeaktige, symbolske, figurative, men med et abstrakt innhold. Et sykkelhjul skildrer ikke nødvendigvis et hjul, men det evig tilbakevendende. Et gammelt bord og stol er ikke møbler, men tydelige tegn på menneskers tilstedeværelse og undring over det liv som var her, er her, eller skal komme tilbake.

Elisabeth Werp er utdannet ved Statens Kunst- og Håndverksskole og Statens Kunstakademi. Hun møtte mange dyktige lærere, både i og utenfor skolen, som Ørnulf Opdahl, Per Kleiva, Steinar Christensen, Lars Vilks, Ludvig Eikaas, Irma Salo Jæger, Odd Nerdrum, Leonard Rickhard og Bjørn Carlsen. Sin første separatutstilling hold hun ved Unge Norske Kunstnere i 1991. Hun har senere stilt ut i Kunstnerforbundet, på Høstutstillingen, Henie Onstad Kunstsenter, Blaafarveværket og Stenersenmuseet.