Katya av Edvarda Braanaas

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Kunstnerens egen kommentar

Dostojevskijs Heltinner

I glamorøse Fine Art Prints, som minner om filmplakater av klassiske Hollywood-stjerner, konfronteres vi med komplekse karakterstudier av moderne kvinner. Med referanser til reklame, mote, film og litteratur undersøkes kvinners sensualitet, utstråling, karakterstyrke og sårbarhet.
I "Dostojevskijs Heltinner" er Edvarda den første kunstneren som trekker frem og revitaliser kvinnene i de tre klassikerne "Forbrytelse og straff", "Idioten" og "Brødrene Karamasov". Gjennom å knytte dem opp til kontemporære russiske modeller og russisk fashion, får kvinnene en populærkulturell fremtoning, men mister allikevel ikke sin integritet som utforskende kvinner med posisjoner i et samfunnssystem der skyld, skam og ære blir bestemmende for deres skjebner.
Estetikken ligger tett opptil motebladets tabloide karikatur, men overflate og indre karakter er ingen motsetning i Edvardas tolkning av de fem kvinneskikkelsene.

Emner

Edvarda Braanaas

Edvarda Braanaas

Se kunstnerprofil

EDVARDA BRAANAAS (f. 1963) er en norsk kunstner med base i Oslo og Los Angeles som har et særegent popkulturelt billedspråk med hengivenhet til kunsthistorie, illustrasjon og design.