Pantyhose 5 av Dag Knudsen

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Kunstnerens egen kommentar

Jeg har lenge vært sterkt fascinert av strømpebukser og gjennom min karriere som fotograf er dette noe jeg har viet mye oppmerksomhet til. Jeg samarbeider for tiden med en italiensk strømpebukseprodusent som heter Emilio Cavallini. Bildene Pantyhose 1 – 8 laget jeg da jeg var på artist residency på Mana Museum of Contemporary Art sommeren 2020.

Emner

Dag Knudsen

Dag Knudsen

Se kunstnerprofil

Dag Knudsen ble profesjonell fotograf etter å ha vært assistenten til den velkjente motefotografen Alberto Serejo i begynnelsen 2000-tallet. Han har spesialisert seg på lys og skygge og har lenge eksperimentert med symmetri.

Knudsen har jobbet med symmetri i over et tiår. Han har lykkes svært godt med serien av symmetriske dyreportretter, "symmetricat", "symmetridog" og "symmetrizoo". Knudsen forklarer sin interesse for symmetri og geometri med at ingenting i naturen er 100% symmterisk. Han er fascinert av det å ta en brøkdel av noe som eksisterer og multiplisere den for å skape nye visuelle enheter. Videre forklarer han at symmetri virker på den menneskelige hjerne som nesten hypnotiserende og skaper en ny visuell atmosfære.