Info Kjøp

Kafé bord av Dag Alveng

Kunstnerens egen kommentar

Dette bildet tilhører serien This is Most important, som ble påbegynt på sent åttitall og avsluttet med en utstilling i Galleri Brandstrup i 2003.

- Serien består av dobbelteksponeringer fra gatene i New York; jeg tok ett bilde, så plasserte jeg et nytt bilde oppå det første, på samme negativ. Dette var basert på intuisjon og etter hvert, etter noen år, en viss erfaring. Jeg varierte eksponeringene i forhold til hverandre, slik at noen av motivene er tydeligere enn andre, mens andre er som puslespill, man kan finne fram til de to enkelteksponeringene hvis man leter.

- Kafébord-bildet ser ikke ut som en dobbelteksponering, man får et inntrykk av speiling i vinduet. Som mange av bildene i denne serien, er det fra SoHo i New York. Bildet har fått en spesiell betydning etter at tårnene i bakgrunnen forsvarnt. Etter å ha vist serien ved forskjellige anledninger har det vist seg at mange fester seg ved dette bildet – det fungerer kanskje?

Dag Alveng

Dag Alveng

Se kunstnerprofil

Dag Alveng er en av Norges fremste og betydeligste fotokunstnere. 30 års karriere har resultert i 8 hyller med permer fulle av negativer og 70 000 fotografier. Han er representert i The Metropolitan Museum of Art og i The Museum of Modern Art i New York. Ikke minst er han av de fotografene som har vært med på å gi kunst-fotografiet oppmerksomhet i Norge som en av stifterne av Fotogalleriet på 1970-tallet. Som den profilerte fotografen han er, har Dag bl.a. hatt store utstillinger på Henie-Onstad Kunstsenter og i Museet for Samtidskunst. Utstillingen Sommerlys med bilder fra Hvasser, som Dag viste i Museet for Samtidskunst, hang senere i Deborah Bell Gallery i New York.