La sensualité du sensible #1 (romertall) av Corneille

Fineart anbefaler at dette kunstverket blir rammet inn flytende uten passepartou da motivet/bilde(motiv) er helt ut i kanten på arket(format). Ved spørsmål kontakt oss på kundeservice@fineart.no

CORNEILLE ble født i 1922 i Liège, Belgium og ble døpt Cornelis van Beverloo. Han tok senere kunstnernavnet Corneille og regnes som både keramiker, grafiker, maler og forfatter. Han studerte tegning ved Kunstakademiet i Amsterdam (Amsterdam Rijksakademie) fra 1940-43, men er selvlært innenfor malerkunsten. På Akademiet ble han nær venn av kunstneren Karel Appel. Hans første separatutstilling ble holdt i Nederland i 1946 sammen med den nederlandske Experimentgruppen Reflex.

Etter frigjøringen i 1945 ble Corneille inspirert av "le joie de vivre" til franske malere, særlig de yngre som kunstneren Edouard Pignon. I denne perioden beveget Corneille seg mot en lyrisk, kubistisk stil. Hans tidligste verker hadde derimot vært naturalistiske. I førtiårene ble Corneille også et medlem av den Surrealiststiske gruppen før han engasjerte seg som en av grunnleggerne til gruppen REFLEX i 1948. Sammen med Karel Appel, Asger Jorn, Dotremont og Constant grunnla han COBRA gruppen i 1949 i Danmark. Til gruppen sluttet det seg flere kunstnere, poeter og arkitekter. Corneille publiserte også tekster i gruppens magasin. COBRA ble oppløst i 1951, men har likevel hatt stor innflytelse på skandinavisk kunst og betydd mye for utviklingen av det moderne maleriet.