Info Kjøp

Irwin with beacon. Apollo 15 av Christian Houge

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Dette foto har ikke blitt vist på utstilling før. Teknikken er arkiveringsblekk på bomull. Rammet inn med sort trelist.

Kunstnerens egen kommentar

In;Human Nature I denne serien er Christian Houge inspirert av vårt forsøk på å koble menneske til både kosmos og jorden. Bildene i `In; Human Nature` symboliserer det 20. århundrets utførelsesformer av trangen til frigjøring og utgivelse som kalles transcendens. Ordet transcendens kommer fra det latinske prefikset trans-, som betyr "utover" og ordet scandare, som betyr "å klatre".

Christian Houge

Christian Houge

Se kunstnerprofil

CHRISTIAN HOUGE (f. 1972) har gjennom hele sitt kunstnerskap arbeidet med å utforske relasjonen, og konflikten, mellom natur og kultur.

Menneskets inngripen i naturen har gått som en rød tråd gjennom Houges kunstnerskap. Han har levd i nærkontakt med ulver og skapt en fotoserie der han speilet mennesket i dette myteomspunne dyret. Han arbeidet over mange år med bilder av menneskets inngripen på Svalbard med serien "Arctic Technology". Her utforsket han klimaspørsmålet gjennom teknologiske installasjoner i et urlandskap. Som en kontrast til menneskets utadvendte søken tok han for seg Frøbanken, som inneholder en million ulike frø, lagret i permafrosten inne i et fjell. Dette fotoprosjektet tar for seg grenselandet mellom den menneskelige eksistens og vårt forhold til våre omgivelser, klimaproblemene vi står overfor og konsekvensene av menneskets innvirkning på vår planet.